Jak kupowalem wziolem ubezpieczenie od dealera za 1990 hestia, teraz na drugi rok proponuja mi dealerskie z interrisku za 1440 (bez udzialu wlasnego), mam 30% znizek
[O1] Falowanie obrotów i gaśniecie
Zwiń
X
-
[O1] Falowanie obrotów i gaśniecie
witam
posiadam Octavie I 1,6 101 km i mam problem z falowaniem obrotów.
- przepustnica przeczyszczona.
- sonda lambda wymieniona BOSH.
- świece wymienione BOSH.
komputer sypał błędami że padnięta sonda lambda po wymienię już nie ale dalej faluje. Rano jak odpalę silnik bez obfitego dodania gazu to gaśnie. Wie może ktoś co oznacza w Octavii , 3 piknięcia przy uruchomianiu silnika ?? I Czemu może falować silnik ?
-
-
witam ja mam octavie 1.6 AEE mam taki problem podobny tylko że u mnie odpala normalnie jeżdzi po przejechaniu kilku kilometrów i zatrzymaniu się zaczynają obroty lekko falować lecz\ przy przyśpieszaniu między 2500 obr. a 3000 obr. zaczyna się szarpanie samochodem i to się dzieje tylko podczas deszczu na światłach autko potrafi zgasnąć i to tylko tak się dzieje podczas deszczu czy może mi ktoś pomóż???skoda octavia 1.6
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez baca10Łukasz23, moze ci do elektryki woda sie dostaje :roll:skoda octavia 1.6
Komentarz
-
-
harry881,
wejdź na http://www.vag-com.pl/ potem Procedury diagnostyczne > Adaptacja nastawnika przepustnicy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Łukasz23no właśnie nie wiem ale to jedynie alternator i rozrusznik bo niemam osłon bocznych kopułke wymieniłem i palec bo myślałem że to będzie to coś pomogło bo to się tak często już nie dzieje jak patrzyłem na świece wcześniej to nie na wszystkich spalało paliwo ale 2 dni temu wymieniłem tą kopułke tak że jeszcze nie sprawdzałem świecSprzedam głowicę do 1.9 TDI ASV. Info na priv.
Komentarz
-
Komentarz